jeudi 25 février 2010

LIVSLOPP



PRESENTATION

Jag avslutade mina studier vid Växjö universitet i juni 2004 där jag tog en magisterexamen i översättning och har därefter studerat matkultur vid Umeå universitet samt handelsrätt vid handelshögskolan i Kalmar.


Jag har en högskoleexamen på industri– och hantverkslärarlinjen sedan tidigare. Efter 18 år som gymnasielärare avlade jag en fil kand. i franska 2003. Mitt källspråk är svenska och jag översätter till mitt modersmål franska och vice versa i befattning av frilansöversättare.

I finished my studies at Växjö University in June 2004 and continued with courses in ethnogastronomy at the University of Umeå and commercial law at the Baltic Business school of Kalmar, Sweden. I wrote my dissertation, “analyse de traduction d´extraits choisis dans Den svenska julboken de Jan-Öjvind Swahn”, defended it and passed with distinction. I have a professional degree in the field of education and I have been working as a teacher in a grammar school in Kalmar for 18 years. My source language is Swedish and I translate into my native language, French as a freelance translator.


KVALIFIKATIONER
Filosofie magisterexamen, Växjö universitet

”Magistercourse” med översättningsinriktning franska –svenska

Filosofie kandidatexamen i franska, högskolan i Kalmar

Högskoleexamen på lärarlinjen, Lunds universitet

REFERENSER

Olof Eriksson, Professor i franska, Institutionen för humaniora / Växjö universitet / S-351 95 Växjö Tele: +46 470 70 87 69 / Fax: +46 470 7518 88 E-post: olof.eriksson@lnu.se

Kurt Genrup, Professor i etnologi, Institutionen för kultur och medier Umeå universitet / S-901 87 Umeå Tele: +46 90 786 5000 / Fax: +46 90 786 7845 / E-post: kurt.genrup@kultmed.umu.se Barbro Johnsson, fil.dr, 1.antikvarie Jenny Nyström och Curt Stoopendaalstiftelsen Kalmar Läns Museum / Box 104 / S-391 21 Kalmar Tele: +46 480 45 13 11 / Fax: +46 480 45 13 65 E-post: barbro.johnsson@kalmarlansmuseum.se Anneli Vildarve, ekolog och restaurangägare / Tele: 070-2486028 E-post: Vildarve@telia.com

























Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire